2019-01-20 Levenseinde

Foto Bert Keizer

In deze lezing gaat arts en filosoof Bert Keizer in op de vraag waar we heengaan met “het geplande levenseinde in Nederland. Gaan we wel goed?”

Bert is een begrip in de wereld van voltooid leven, waarin geworsteld wordt met de vraag of vrijwillig beëindigen van voltooid leven wel of niet kan worden toegestaan.

 

 

Hij heeft veel ervaring opgedaan in zijn functie als verpleeghuisarts en stervensbegeleider. Hij staat kritisch tegenover de toepassing van (medische) zorg in Nederland ten aanzien van de oudere medemens.

Tegenwoordig is Bert verbonden aan de Levenseindekliniek.

 

Bert Keizer is in 1968 gestart met een studie filosofie in Engeland, In 1972 keerde hij terug naar Nederland en ging geneeskunde studeren. De volgende stap voor hem was werken in Kenia om daarna terug te keren naar Nederland waar hij zich vooral bezig hield met de ouderengeneeskunde. Naast zijn werkzame leven heeft hij verschillende boeken geschreven, waarvan de laatste “Nieuw Licht op een zelfgekozen dood”. Hij is columnist voor dagblad Trouw, Filosofie Magazine en Medisch Contact.