Dit seizoen bieden we twee dagcursussen aan. Deelnemers zijn hierdoor in de gelegenheid zich een dag volledig in te leven in het cursusthema dat aangeboden wordt door middel van gevarieerde werkvormen. Er is voldoende gelegenheid om het gebodene op zich te laten inwerken onder het genot van een aangeklede kop koffie of thee en een lunch.

 

Elke cursus wordt gegeven op een zaterdag van 10:30 – 16:00 uur. Kosten, inclusief lunch, koffie en thee €35.

 

Inschrijving vooraf is noodzakelijk en kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling: banknummer NL22 INGB 0004089823 t.n.v. De Sprang Velp uiterlijk 3 weken voor de aanvang van de cursus. Daarna is uw inschrijving definitief.

 

Voor elke cursus geldt een gelimiteerd aantal deelnemers. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst verwerkt. Ook voor de tweede cursus die in het voorjaar van 2019 wordt gegeven, staat inschrijving nu al open. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen deelnemen dan restitueren wij, bij annulering tot 3 weken voor aanvang van de cursus, het reeds betaalde cursusgeld.

Zaterdag 27-10-2018 10:30 - 16:00 Workshop "Jij en je stem"

Daphne QuestroStemgeven vanuit het hart. Verlos je van de papagaai op je schouder en het ‘gedoe’ of je het goed doet en het goed klinkt, en voel je vrij  in verbinding met je stem. Je adem, je lijf, je intuïtie en je naam als inspiratiebron voor de klank.

 

Daphne verleidt ons tot een ‘speelkwartier’ en alles wat er in die kwetsbaarheid en kracht kan ontstaan. Daarna gaan we op zoek naar ieders toon van de dag, gekleurd door hoe het die dag met ons gaat en hoe we zijn opgestaan.

Horen van onze toon van binnen en die naar buiten brengen. Hoe klinken wij  vandaag? Ja zeggen tegen onze stem en wat in ons leeft.

image003

 

Na de lunch(-pauze) krijgt u de kans om, al dan niet met instrumentele ondersteuning van de harp van Lies Joosten

uw lied van dat moment te zingen. Durven we onszelf te laten horen? En we gaan ook ieder vanuit zijn of haar eigen toon en frequentie samen klinken en vloeien en ervaren wat voor klankbad daar uit ontstaat. Een magische ervaring.

Jij en je stem: een dag die gaat over verlangen en niet over techniek, over oprecht en eenvoudig klank geven gevoed vanuit ons hart en met ons lijf als klankkast. Over luisteren naar binnen en naar elkaar. Een dag waarin veel zal worden geïmproviseerd op een manier die voor ieder toegankelijk is en we ongedwongen muziek gaan maken. Het durven laten gaan, het durven contact te maken met onze ziel en die klanken vrij te laten en tot expressie te brengen, is letterlijk en figuurlijk een verademing en geeft immense ruimte en energie.

 

Daphne Questro zangeres en stembevrijder, neemt je mee om de vreugde van het leven te ervaren en je frank en vrij te uiten. Jezelf en je medemens nabij te zijn en te zijn in het moment.lwww.praktijkvoorstembevrijding.nl

 

Van vrolijke noot tot gevoelige snaar, harpiste Lies Joosten speelt met hart en ziel. Specialist in het afstemmen op de klankkleur van de persoon en het muzikaal bijdragen aan de behoeftes van  het moment. www.arpalisa.nl

 

 

Zaterdag 09-02-2019 10:30 - 16:00 Cursus Synchroniciteit

 

  Tjeu van den Berk Men droomt dat een vliegtuig naar beneden stort, en ‘s morgens hoort men op de radio dat er die nacht  daadwerkelijk

een vliegtuig is neergestort.

Waar spontane innerlijke belevingen (dromen, visioenen en voorgevoelens) een overeenkomst vertonen met min of meer zich    gelijktijdig afspelende gebeurtenissen in de buitenwereld, daar is volgens Jung sprake van synchroniciteit.

 

Het betreft dan een samenloop van tweeërlei processen, het ene van psychische, het andere van niet-psychische aard, die elkaar duidelijk niet veroorzaakt hebben. Desondanks ervaren we die samenloop als zinvol. Synchroniciteit betreft een ‘zinvolle coïncidentie’, een ‘zinvol toeval’ dus.

Eén van de meest opmerkelijke facetten aan synchroniciteit is dat de alledaagse categorieën van oorzaak-gevolg en van tijd-ruimte er blijkbaar niet toe doen.

Jung vond hier niets occults aan. Hij had van zijn vrienden uit de kwantumfysica al lang begrepen dat in de natuurwetenschappen het causaliteitsprincipe er fundamenteel niet meer toe deed.

 

Dr. Tjeu v.d.Berk is theoloog. Hij studeerde theologie in Nijmegen, Rome en Lyon en was werkzaam aan de Katholieke Theologische Universiteit van Utrecht. Hij schreef boeken over de samenhang tussen religie, psychologie, kunst en cultuur.