Na de bijeenkomst drinken we altijd gezellig samen koffie en thee. Iedereen is van harte welkom.

Bij bijeenkomsten van Esseldien is er voor mensen die slecht horen de mogelijkheid om alle gesproken tekst tijdens de bijeenkomst mee te lezen. U kunt de uitgeprinte tekst bij binnenkomst meenemen naar uw zitplaats.

Bijeenkomsten-rooster 2018

zo. 16 dec. 10.30 Sprang-lezing Kerst in klank en beeld
ma. 24 dec 19.30 Esseldien Wennink Kerstdienst
ma. 31 dec   13.00

Samen Mediteren voor de wereldvrede op 31 december
 

 

 

We nodigen iedereen uit om op 31 december van 13.00 uur tot 14.00 uur in onze kerk deel te nemen aan de wereldvrede meditatie.
In 1986 vond deze wereldwijde meditatie voor het eerst plaats. Overal in de wereld werd er van 12.00 uur tot 13.00 uur, Greenwich Time, gemediteerd voor de wereldvrede. Die eerste keer deden er ongeveer 500 miljoen mensen mee, zodat er een mantel van meditatie rondom de wereld werd gelegd. Met het doel mensen over de hele wereld te verbinden in hun focus op vrede, liefde, onderling begrip en vergevingsgezindheid. Meditatie betekent hier: vanuit eigen gedachten, visie, en levensbeschouwing je richten op wereldwijde vrede en vrijheid.

Er zijn verschillende manieren waarop deze meditatie kan bijdragen aan de wereldvrede.

Ten eerste is er de gerichtheid op de persoonlijke, innerlijke vrede, die een basisvoorwaarde is voor het überhaupt kunnen helpen verwerkelijken van vrede in de directe leefomgeving en van daaruit blijvend kan motiveren onszelf in te spannen voor vrede wereldwijd.

Ten tweede is er de meditatie als gebed, als een mogelijkheid onszelf te verbinden met de oorspronkelijke Bron van alle natuurlijk leven. Zo’n bede kan bv. zijn: ‘Mogen alle mensen in vrede en vanuit natuurlijke afstemming met elkaar leven’.

Ten derde is er het gevoel bij velen dat gemeenschappelijke mentale activiteit de persoonlijke activiteit versterkt en mensen daadwerkelijk met elkaar en de kosmos verbindt, waardoor een grootschalig opgezette meditatie ook energetisch een ‘onmiddellijk effect’ kan hebben.

Als Vrijzinnigen Velp willen we ons dit jaar graag bij dit initiatief aansluiten door de kerk open te stellen om iedereen, die dit mooie initiatief steunt, de gelegenheid te geven op zijn eigen wijze te komen mediteren.